מורשת , תרבות והעצמת נשים במגזר הבדוואי
השתלבות של ישן וחדש ברהט
הכוונה:
יום האישה והעצמת הנשים, טיול משותף לא רק לנשים בלבד!!! הכרת המגזר הבדואי על תרבותו, מורשתו והעצמת הנשים שמתפתחת בו בשנים האחרונות .
מועדים מומלצים:
הבדואים תרבותם ומורשתם עדיין לא מוכרים לנו (אולי מפאת נדידתם במדבר) . ולאט לאט בשנים האחרונות הם נכנסים לתודעתינו ולהכרותינו גם ע"י מאמצי הממשלה להכיר בהם וליישבם בישובים קבועים בעיקר בנגב. הצעתינו ממליצה לצאת להכרת המגזר הזה, כולל תרבותם ומורשתם, ואת התיישבותם בנגב, התפתחותם והעצמת הנשים במגזר, דבר שהולך ומתפשט כלהבה בשדה קוצים.
הדרכה:
בכל אוטובוס ידריך: מדריך \ כה, בן או בת המגזר הבדוואית שסיים קורסים של העצמה והדרכת מטיילים במגזר ע"י משרד החקלאות והמשרד לפיתוח הנגב והגליל, שמלווים אותם, תומכים בהם ועוזרים להם להקים מיזמים תיירותים וכלכליים.
מסלול : כל קבוצה \ אוטובוס יעבור ב 4 תחנות מחייהם של הבדוואים בנגב:
1. המאהל הבדוואי \ אוטונטי ( אצל אבי זיאד ) , הישוב הלא קבוע ולא מוכר ע"י הממשל ולא מחובר בשום רשת חשמל, מים או ביוב – סיור וביקור בחושא ובמערה .( שתיה קלה בלבד ) ביקור במאהל שכזה , בו מתגוררת משפחה, הכרת צורת חייה היומ-יומית הפרימיטיבית ביותר, באוהל הבנוי מצמר גמלים וכבשים . צריף ( לא קבוע ) ומערה בה התגוררו הנפשות עם בעלי החיים שהעניקו להם מעט מהמזון היומ-יומי, בישולים על גזרי עץ ובטבון.
2. יוזמה כלכלית נשית – מפגש עם 2-3 נשים בדוואיות שפיתחו עסק כלכלי לתמיכה במשפחה הבדוואית שמתקיימת היום ברובה ובקושי מקצבת הביטוח הלאומי, בהכוונת המשרד לפיתוח הנגב ומשרד החקלאות, הקמת עסקים כלכליים בהנהגת הנשים, הקמת עסק לשרותי קייטרינג, קו יצור לתכשירי קוסמטיקה מהטבע.
3. העצמה נשית – סיפר חייהן של 2 -3 נשים בדוואיות תוך התמרדותן במסגרת המורשת והתרבות המשפחתית הבדוואית ויציאה ללימודים ורכישת תארים אקדמאיים. התנגדות הנשים לביגמייה של הבעלים, יציאה מתחום הבית למרחב העירוני \ והכלכלי, התמרדות במושג משפחה רבת ילדים והענקת השכלה לילדיהן אף לבנותיהן.
4. ולקראת סיום היום ארוחת צהריים בדוואית אוטנטית + הרצאה ומפגש עם המארחת אל גאמאלט +מארח מהמגזר הבדוואי – ראש שבט ו /או נציגהעיריה שיספר לנו על הקמת ההתיישבות העירונית של הבדוואים בנגב בכלל והישוב רהט בעיקר.
שתיה, כיבוד בוקר וארוחת צהריים :
כל הכיבודים יוגשו בכלים חד פעמיים.
1. כיבוד ושתיה – בכל נקודה שנבקר יתקבלו המטיילים בשתיה קלה במקום.
2. ארוחת בוקר – כל אוטובוס יאכל את ארוחת הבוקר בבית הבדוואי הראשון לאותו יום התפריט המוצע לא יהיה זהה לכל בית מארח אלא מתוך התפריט הבא: לחם סאג' אפוי במקום, לבנה, זעתר, שמן זיית, סלט ירקות, מאפה תרד או אחר, ביצים (קשות) , מאפה בוקר מתוקים, חומוס,חמוצים, מאפה כוורת דבש ממולא גבינה, תמרים יבשים או לחים, תה צמחים וקפה שתיה: קלה
3. ארוחת צהריים
ארוחה על עקרון הצמחוניים (ללא בשר או חלב – למניעת בעיית כשרות )
מגוון סלטים המבוססים על הירקות , (בלי בשר ובלי עוף ) ממולאים : עלי גפן , בצל ממולא , עלי כרוב ממולא בטעמים שונים, מגדרה, מקלובה תבשיל אורז על מצע ירקות שורש ( ללא בשר וללא עוף )
פיתות בדוואיות, חמוצים וזיתים, שתיה קלה וחמה.
פרי העונה וקינוחים: עוגות בדוואית אוטנטייות מתוקות .
אופציה למנת הצהריים כשרה, בהתאם לבקשת המטיילים ומראש נוכל להזמין
ארוחות ארוזות כשרות אפילו כשרות למהדרין .